COMEDY CLUJ Afaceri sexuale în China comunistă

COMEDY CLUJ Afaceri sexuale în China comunistă
În Beijing sunt peste 2.000 de sex-shop-uri, am aflat din filmul “Revoluţia felinarelor roşii”, prezentat luni seara în competiţia Festivalului Comedy Cluj. Însă nu “vibratorul cu karaoke” îl salvează pe eroul de aici.

Shunzi este un şofer de taxi durduliu, concediat de şeful său în aceeaşi zi nefastă în care descoperă că soţia lui are un amant. Refugiat în casa părinţilor, omul îşi găseşte o slujbă cam ridicolă: împarte mostre de produse dietetice în supermarket. Aşa dă peste el un fost coleg de şcoală, care-i propune să intre în afaceri "erotice". Să deschidă, adică, un sex-shop, urmând ca marfa primită de la un japonez să o plătească pe măsura vânzării.

Pentru că nu prea are talent comercial, Shunzi o ia alături pe fosta colegă, Lili, care-i şi face rost de un spaţiu, într-un cartier mărginaş. Iar locuitorii de acolo nu sunt chiar atât de încuiaţi la cap, se dovedeşte pe parcurs, şi treaba ar merge de minune dacă omul nostru ar avea autorizaţie. După ce i se confiscă marfa, iar japonezul îl ameninţă cu moartea dacă nu achită datoria, Shunzi descoperă că păpuşile gonflabile şi "vibratorul cu karaoke" inventat de colegul său nu fac doi bani pe lângă afrodisiacul tradiţional al Chinei.

Haioasa comedie cu subiect mandarin e regizată de britanicul Sam Voutas, dar jucată de actori de origine chineză şi filmată chiar la Beijing. Savoarea ei e dată nu neapărat de subiect, ci de stilul de joc al protagoniştilor, extrem de pitoresc pentru Europa. Regizorul surprinde foarte bine diferenţele culturale şi pe cele de civilizaţie, respectiv tiparul Chinei contemporane, în care "democraţia" comercială şi controlul statului sunt exercitate concomitent. Oamenii de afaceri străini sau autohtoni, cu ţinută de lux, şi pensionarii care locuiesc în căsuţe minuscule, făcute parcă din carton, împărtăşesc aceeaşi atmosferă consumeristă pe care o permit "cele două sisteme" ale Chinei. "Revoluţia felinarelor roşii" va mai fi proiectat la Comedy Cluj astăzi şi vineri, de la ora 21:00, la Casa Tranzit.

 

Etichete
Comenteaza