Comedy Cluj se pregătește pentru cea de-a VI-a ediție

Comedy Cluj se pregătește pentru cea de-a VI-a ediție
Luna viitoare, Clujul va deveni centrul național al comediei, al filmelor bune și al întâlnirilor cu profesioniști din industria cinematografică, cu ocazia celei de-a VI-a ediţii a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internațional de Film Comedy.

Evenimentul va aduce în atenţia publicului peste 150 de producții, diverse workshop-uri dedicate pasionaților de film și nu numai, dar şi un cocktail de evenimente conexe în doze de jazz, teatru și dans.

Pe lângă secțiunea principală a festivalului, competiția internațională, Comedy Cluj dedică o atenție deosebită scurtmetrajelor studențești, astfel că anul acesta umorul nemțesc și olandez va putea fi savurat în cadrul programului Focus.

Totodată, vor fi organizate o serie de evenimente conexe în parteneriat cu festivaluri de gen din lume, astfel că Opera Maghiară din Cluj și Teatrul Național vor găzdui Serile Speciale. Nu în ultimul rând, festivalul onorează, în fiecare an, o personalitate a cinematografiei, iar premiul de excelență al Comedy Cluj 2014 va fi decernat unui mare actor al scenei românești.

Vizualul Comedy Cluj din acest an a fost conceput de echipa Good Hands, proaspăt câștigătoare a premiului "Best Foreign Poster" (pentru lungmetrajul "Roxanne") la Golden Trailer Awards, cea mai prestigioasă competiție a marketingului de film din lume.

Principalele locații ale Festivalului vor fi cinematografele din centrul orașului, Florin Piersic și Victoria. O serie de evenimente se vor desfășura și în Sala Mare a Casei TIFF, precum și la Universitatea Sapientia, iar sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, locul unde a avut loc prima proiecție cinematografică din istoria orașului, va găzdui anul acesta unul dintre workshop-urile festivalului.

Harta Comedy Cluj va prinde culoare prin intermediul altor două locații, acolo unde distracția și buna dispoziție vor energiza invitații și publicul festivalului: cluburile Charlie's Pub și The Soviet.

Prețurile biletelor sunt aceleași de anul trecut: 9 lei pentru un tickhet standard și 7 lei pentru unul cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Săptămâna viitoare vor fi puse în vânzare biletele pentru evenimentele speciale, precum și abonamentele care vor permite accesul la proiecții, workshopuri, manifestări conexe și savuroasele petreceri Comedy Cluj.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, în perioada 10-19 octombrie. 

Comenteaza