COMEDY Cluj Start la comedie. Vezi ce se pregăteşte în festival VIDEO

COMEDY Cluj Start la comedie. Vezi ce se pregăteşte în festival VIDEO
Mai sunt puţine minute până la startul celei de a treia ediţii a festivalului internaţional de film Comedy Cluj. Timp de zece zile, clujenii sunt aşteptaţi să râdă cu lacrimi la cele peste 100 de filme aduse din 36 de ţări, dar şi să participe la ateliere speciale, unde au ocazia să întâlnească regizori, actori sau scenarişti consacraţi.

În acest an organizatorii Comedy Cluj au acordat o atenţie specială tinerilor cineaşti. Mai multe şcoli de film din întreaga lume au fost invitate la festival, unde vor avea o competiţie specială dedicată lor.

"E o premieră şi o competiţie nouă. Am invitat undeva la 9-10 şcoli de film din toată lumea să-şi înscrie filmele de scurt metraj sau de animaţie într-o competiţie dedicată lor. S-au înscris toate cele invitate, unele chiar au vrut să se înscrie fără să dăm noi de ei", spune Bogdan Beşliu, de la biroul de presă al festivalului.

Organizatorii festivalului au pregătit şi două ateliere de lucru, unul dedicat benzilor desenate, şi un altul muzicii de film, al cărui invitat special este Dennis Dreith, cel care a compus coloana sonoră a unor producţii celebre, precum Jurassic Park, Braveheart sau Familia Addams.

"Se va discuta despre muzica din filmele lui Kubrik, se va discuta despre relaţia regizor-producător de soundtrack, care sunt problemele care se pun la producerea unui soundtrack, care sunt cheile succesului în acest domeniu", mai spune Beşliu.

Festivalul de comedie debutează la cinema "Florin Piersic", cu proiecţia filmului "Defendor", în această seară. Ceremonia de deschidere este livetext pe ziuadecj.ro.

 

(Cosmin OANŢĂ)

Comenteaza