Comisar european și Ministrul Educației, în vizită la Cluj

Comisar european și Ministrul Educației, în vizită la Cluj

Cluj-Napoca va avea loc cel mai mare eveniment din acest an dedicat inovării, startup-urilor și viitorului tinerilor.

La evenimentul de joi, 5 martie 2020, va participa Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, reprezentanți ai Guvernului, precum Ministrul Educației, Monica Anisie și Președintele Agenției pentru Agenda Digitală a României, Sabin Sărmaș. În cadrul evenimentului, reprezentați ai Comisiei Europene din diferite Direcții Generale implicate în gestionarea fondurilor europene alocate pentru dezvoltare sustenabilă, inovare, startup-uri, tineret și instrumente digitale vor face prezentări și anunțuri privind calendarul anului 2020 pentru fondurile europene.

”Prezența Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel și organizarea acestei Conferințe reconfirmă profilul Clujului de hub european al inovării și de puternic susținător al dimensiunii de start-up city. Noi, ca administrație, ne asumăm acest rol de conector al nevoilor cu resursele pentru a crește potențialul de inovare al orașului. Avem, la Cluj-Napoca, toate ingredientele necesare pentru a crește pe parte de cercetare, dezvoltare, inovare și tranfer de noi tehnologii, astfel încât prin astfel de evenimente de conectare a nivelului de policy-making cu oamenii, cu nivelul local, putem ajuta la o mai bună comunicare și, implicit o absorbție mai însemnată a resurselor puse la dispoziția orașelor de către instituțiile europene”, a declarat primarul Emil Boc.

Evenimentul public este destinat informării comunității clujene și a tuturor celor interesați de ceea ce Comisia Europeană va implementa pe aceste componente, în perioada programatică următoare. Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună actori din ecosistemul local de inovare (experți cheie ai Q-Helix), experți din Uniunea Europeană activi în ecosistemele de startup-uri naționale și internaționale, precum și parteneri locali, naționali și internaționali.

Comenteaza