Comisarii de la Protecția Consumatorilor se pun pe controale, de sărbători. La ce trebuie să fii atent VIDEO

Comisarii de la Protecția Consumatorilor se pun pe controale, de sărbători. La ce trebuie să fii atent VIDEO
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor încep controalele la produsele specifice pentru sărbătorile de iarnă, avertizează şeful CJPC Cluj, Cristian Micula.

"În această perioadpă majoritatea operatorilor economici vor încerca să profite, în special hipermarket-urile şi vânzătorii din pieţe, şi pot pune la vânzare produse care sunt expirate sau nu corespund din punct de vedere organoleptic. Îi rugăm pe consumatori ca atunci când identifică o astfel de problemă să ne anunţe, pentru a putea interveni", spune el. "Sunt foarte multe promoţii în această perioadă şi trebuie să se asigure că corespund.

În plus tot cu această ocazie inspectorii constată că se vând foarte multe jucării, care însă sunt periculoase pentru copiii mici. "Sunt produse care nu prezintă siguranţă şi nici modul de utilizare în limba română".

Controlul va viza modul de vânzare a produselor alimentare specifice sărbătorilor de iarnă -
carne, preparate din carne, produse de patiserie şi cofetărie, ciocolată şi produse din ciocolată şi respectiv produse zaharoase. "Facem aceste controale anual şi pre surprinderea noastră de fiecare dată găsim probleme", spune Micula.

Se vor verifica respectarea temperaturilor de păstrare şi deopzitare, starea ambalajelor, modul de afişare a preţurilor, încadrarea în cantitatea netă şi în termenul de valabilitate.

Comenteaza