Comisia CNAIR verifică chiar ACUM un alt tronson de autostradă

Comisia CNAIR verifică chiar ACUM un alt tronson de autostradă
Comisia Companiei de Infrastructură (CNAIR) a verificat marţi tronsonul al treilea al autostrăzii Sebeş - Turda şi a amânat inaugurarea. Acum controlează alt tronson.

Reprezentanţii CNAIR se aflau miercuri pe tronsonul patru al autostrăzii Sebeş - Turda, cel care are o jumătate de traseu pe teritoriul Clujului. Lucrarea a fost gata în decembrie. "Se verifică dacă lucrarea este finalizată şi dacă s-au făcut remedierile solicitate de CNAIR. Eu cred că ambele tronsoane de autostradă, şi 3, şi 4, vor fi deschise deodată circulaţiei", a spus Radu Băruţă, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

Marţi, comisia de recepţie a vizitat tronsonul trei şi a suspendat procedura de recepţie. "S-a amânat recepția, au la dispoziție 90 de zile, dar în această perioadă se va ține cont și de starea vremii. În cazul în care vremea nu permite, se dă o extensie de timp, care să acopere perioada în care, să zicem, lucrările ar fi afectate de condițiile meteo, iar după trecerea acestei perioade se va face o nouă inspecție în vederea recepției.

Se ține cont de vreme, dacă în timpul acesta de 90 de zile, să zicem că două săptămâni starea vremii este rea și nu se poate interveni, nu se poate intra în amplasament, și se dă o extensie de timp", a spus Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Lotul 4 (16,3 km) se întinde de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda; km 53+700 - km 70+000). Constructor este PORR Construct SRL/PORR Bau, cu contract de 470.004.890 lei (fără taxa pe valoarea adăugată), semnat în 2014. Pe acest lot se va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3).

Etichete
Comenteaza