Comisia Europeană salută măsurile adoptate de România în domeniul judiciar şi cere noi progrese în combaterea corupţiei

Comisia Europeană salută măsurile adoptate de România în domeniul judiciar şi cere noi progrese în combaterea corupţiei
Comisia Europeană salută "măsurile semnificative" adoptate de România în ultimul an pentru "ameliorarea şi modernizarea" sistemului judiciar, subliniind că trebuie înregistrate noi "progrese" în combaterea corupţiei, potrivit raportului ce urmează să fie publicat miercuri.

Potrivit unei copii a proiectului de raport care urmează să fie publicat miercuri de Comisia Europeană, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), Executivul UE salută "măsurile semnificative" adoptate de Bucureşti în ultimul an pentru "ameliorarea şi modernizarea" modului de funcţionare a sistemului judiciar.

Bruxellesul apreciază că România trebuie să continue eforturile - ceea ce, potrivit AFP, rămâne o "sarcină dificilă" - şi să înregistreze noi "progrese în acţiunile de combatere a corupţiei".

"Mai multe cazuri (de corupţie - n.red) foarte importante fac obiectul unor întârzieri în instanţe de mai mulţi ani", regretă Comisia Europeană, promiţând, atât pentru România, cât şi pentru Bulgaria, o "evaluare" în cursul anului 2012 pentru a se decide dacă vor fi continuate sau nu activităţile anuale de monitorizare.

 

Etichete
Comenteaza