Comuna Floreşti ar putea depăşi municipiile Gherla şi Câmpia Turzii după numărul populaţiei VIDEO

Comuna Floreşti ar putea depăşi municipiile Gherla şi Câmpia Turzii după numărul populaţiei VIDEO
Datele obţinute, până în prezent, în cadrul recensământul demonstrează faptul că populaţia comunei Floreşti a depăşit-o pe cea a oraşului Huedin şi ar putea să o depăşească şi pe cea din municipiile Gherla şi Câmpia Turzii.

Până în prezent, în comuna Floreşti au fost recenzate 17.500 de persoane, iar administraţia comunei estimează că până la sfârşitul recensământului, numărul persoanelor care locuiesc în Floreşti, fie cu domiciliu stabil, fie cu domiciliu temporar, va depăşi numărul de 22.000.

Acest lucru demonstrează faptul că Floreşti s-a transformat într-o comună care are o populaţie dublă faţă de cea a oraşului Huedin şi că în acest ritm e foarte probabil să depăşească după numărul de populaţie municipiile Gherla sau Câmpia Turzii.

Cu toate că Floreşti îndeplineşte toate cerinţele pentru a deveni oraş, administraţia nu vrea să renunţe la statutul de comună pe motiv că ar pierde din fondurile acordate pentru dezvoltarea rurală şi ar creşte taxele pentru impozit.Comuna Floreşti s-a transformat în câţiva ani de boom imobiliar într-un veritabil oraş, cel puţin din punct de vedere al numărului de locuitori. După luarea în evidenţă a 70 la sută din locuinţe, recenzorii au numărat 17.500 de persoane.

 

Totuşi, Primăria nu vrea să renunţe la statutul de localitate rurală: "Am dori să ne continuăm proiectele pe care le-am început pe mediul rural pe care le-am accesat uşor. Dorim să accesăm şi altele şi nu suntem departe de realizările pe care ni le-am propus", spune primarul Ioachim Vancea. 

Dacă în majoritatea localităţilor rurale există o populaţie îmbătrânită, Floreştiul face notă discordantă.

"Plecând de la rezultatele pe care le avem până acum la recensământ şi făcând o comparaţie cu populaţia stabilă a Floreştiului, cred că populaţia tânără depăşeşte 50 de procente dim populaţia întreagă din comuna Floreşti", spune Vancea.

La recensământul de acum zece ani, populaţia Floreştiului era de aproximativ 7000 de persoane, în vreme ce la revoluţie erau mai puţin de 4000.

 

Părerile localnicilor sunt însă împărţite. Vezi ce spun aceştia, în materialul video:

Reporter: Ciprian Aron
Imagine: Radu Zincă

Comenteaza