Concert cameral de primăvară cu violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Eduard Kunz la Auditorium Maximum

Concert cameral de primăvară cu violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Eduard Kunz la Auditorium Maximum
Concert cameral de primăvară cu violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Eduard Kunz, duminică la Cluj.

Concertul e organizat de asociația culturală "Notes&Ties" în sala în sala Auditorium Maximum a Universităţii "Babeş-Bolyai", duminică la ora 19.Cei doi au mai concertat în Théâtre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall din New York sau Metropolitan Arts Centre din Tokio. Cei doi interpreţi au revenit în România, unde se implică constant în organizarea unor turnee naţionale de muzică clasică.


Concertul e însoţit de o expoziţie, "Peisaj minunat", a artistului Matei Agachi. "Lucrările mele sunt o
îmbinare între sunetele și armoniile muzicii clasice și culorile picturii", spune Agachi. "Prin aceste
picturi putem vizualiza muzica asa cum am perceput-o eu și reprezintă portrete abstracte ale celor care au compus. Muzica este o sursă de inspirație nesfârșită și împreună cu pictura sunt legate interdisciplinar", explică Agachi.

Biletele costă 40 de lei şi pot fi cumpărate din Polus Center, Librăria Cărturești, Agenția teatrală de bilete și Casa de Cultură a Studenților. Bilete vor fi puse la dispoziție și în seara evenimentului (în limita locurilor disponibile), cu o jumătate de ora înaintea începerii, la locul desfășurării concertului.

Alexandru Tomescu cântă pe o vioară Stradivarius. A studiat în Elveţia cu Tibor Varga şi în Statele
Unite ale Americii cu Eduard Schmieder. A concertat în Théâtre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall - New York sau Metropolitan Arts Centre - Tokio. A cântat pe Stradivarius într-o staţie de metrou, pentru a dovedi că există o însemnată receptivitate pentru muzica de calitate; a cântat într-o pădure pentru a milita împotriva exploatării iraţionale a domeniului forestier. A cântat în faţa unei case în ruine, pentru a stopa distrugerea clădirilor aflate în Patrimoniul Naţional. A cântat cu scopul adunării de
fonduri pentru Asociaţia Nevăzătorilor din România sau pentru protezarea auditivă a copiilor cu deficienţe de auz. Este printre primii artişti care şi-a făcut o misiune clară din a purta mesajul muzicii clasice în oraşe româneşti în care nu există filarmonici.

Eduard Kunz e considerat a fost numit printre primii zece mari pianişti de mâine de către BBC Music Magazine, a apărut pe mari scene internaţionale, precum Royal Albert Hall, Wigmore Hall (Londra), Louvre (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) sau Winterthur (Barcelona). A concertat alături de cele mai importante filarmonici din Anglia, ca BBC Symphony Orchestra sau Royal Scottish National Orchestra, dar şi de Deutsches Symphonie-Orchester din Berlin, Royal Stockholm Philharmonic  Orchestra, Orchestre national du Capitole de Toulouse, cu dirijori precum Tugan Sokhiev, Christian Mandeal, Edward Gardner, Gerard Schwarz, Alejandro Posada, Andrés Orozco-Estrada sau David Angus, printre alţii. Născut în Rusia, absolvent al Conservatorului Ceaikovsky din Moscova şi al Royal Northern College of Music din Manchester, Eduard Kunz este câştigător a treisprezece premii întâi la competiţii internaţionale.

Mihai Agachi este absolvent al Liceului de arte plastice „Romulus Ladea", specialitatea Design ambiental. Şi-a continuat studiile de licență la Universitatea de Arte și Design, iar studiile de masterat în cadrul Universității "Babeș-Bolyai". În prezent este doctorand la secția Pictură de la UAD Cluj.

Program
Igor Stravinski - Suita Italiana
Dmitri Sostakovici - 4 preludii op. 34
Serghei Prokofiev - 5 melodii op. 35
Piotr Ilici Ceaikovski - Meditatie op. 42
Piotr Ilici Ceaikovski - Melodie op. 42 nr. 3
Piotr Ilici Ceaikovski - Valse Scherzo op. 23
Locuri în sală: 800

 

Comenteaza