Concert de Anul Nou în 11 ianuarie, la Filarmonică

Concert de Anul Nou în 11 ianuarie, la Filarmonică
Filarmonica de stat "Transilvania" din Cluj deschide seria concertelor din 2013 cu un spectacol de Anul Nou, în 11 ianuarie, la Colegiul Academic.

Spectacolul e susţinut de orchestră alături de soprana Daniela Păcurar şi de tenorul Pataki Adorjan, sub bagheta dirijorului Romeo Râmbu. Programul cuprinde lucrări de Johann Strauss II, Franz Lehar, Kalman, Giuseppe Verdi şi Frederick Loewe.


În acest an, Filarmonica de Stat "Transilvania" comemoreaza 130 de ani de la nasterea fondatorului institutiei, maestrul Antonin Ciolan, şi începe seria cu un concert vocal-simfonic dedicat maestrului, în 25 ianuarie.

Dirijor permanent al Orchestrelor Filarmonicilor din Oradea şi Ploieşti, Romeo Rîmbu este şi dirijorul principal al New Transylvania Orchestra şi cadru didactic la Facultatea de Muzică din Oradea.

Soprana Daniela Păcurar a absolvit cursurile de canto, nivel licenţă şi masterat, ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima". În 1999 şi 2001, a participat la cursurile de vară ale Academiei Bach din Stuttgart, iar ulterior la cursurile de măiestrie susţinute de Mariana Nicolesco şi Theodore Coresi.

Pataki Adorján a absolvit secţia canto a Academiei de Muzică „Gh. Dima", la clasa condusă de Marius Budoiu. Este tenor solist la Opera Maghiară.

 

Etichete
Comenteaza