Concertul Maria Nazionale nu reuşeşte să umple Sala Sporturilor

Concertul Maria Nazionale nu reuşeşte să umple Sala Sporturilor
Cântăreaţa napoletană Maria Nazionale a ajuns vineri dimineaţa la Cluj, şi urmează să susţină un concert duminică seara, concert la care, spun organizatorii, multe bilete au rămas nevândute.

Cântăreaţa din Napoli a ajuns vineri dimineaţa la Cluj, după ce cu o seară înainte a susţinut un concert la Bucureşti în urma căruia a primit numai laude, inclusiv de la personalităţile prezente la concert. Aceasta a spus că nu a apucat să viziteze Clujul încă, dar are la dispoziţie ziua de vineri şi pe cea de sâmbătă pentru a cunoaşte oraşul mai bine. Părerea generală pe care o are despre România este oricum deja foarte bună .

"Este foarte frumos aici. Televiziunea din Italia îi face pe oameni să fie toţi la fel, să gândească la fel şi totul e ca o platformă de pe care nu se face nicio deosebire, pe când aici lumea este încă cu tradiţiile şi sunt foarte încântată de ceea ce am descoperit aici. Şi publicul pe care l-am văzut ieri la Bucureşti a fost unul cald, care este încă legat de rădăcinile sale. În Italia, spun eu, publicul e un pic pierdut din punct de vedere muzical, al televiziunii, al teatrului şi faptul că la voi încă se păstrează această legătură cu rădăcinile vă asigură o oarecare continuitate", a spus artista.

Aceasta a vorbit cu mare pasiune despre Napoli şi muzica cu specific napoletan pe care o cântă.

"Muzica napoletană întotdeauna va fi iubită. Există numeroşi mari cântăreţi de operă care la un moment dat au avut în interpretările lor şi piese napoletane şi, adevărul e că, atunci când te gândeşti la Italia, de gândeşti la muzică napoletană. Am crescut cu acest gen de muzică. Îmi aduc aminte cum în fiecare duminică bunica mea, cu care locuiam, cumpăra tot un alt disc cu toţi clasicii muzicii napoletane şi, practic, tot ascultându-i, m-am îndrăgostit inevitabil de acest gen de muzică. Acum nu ascult doar muzică napoletană. Sunt foarte deschisă şi sunt mereu atentă la tot ce se aude în jur, ascult cu atenţie şi trebuie să fii atent să asculţi stilurile muzicale", a spus Maria.

Cântăreaţa va susţine duminică, 5 octombrie, de la ora 20, un concert la Sala Sporturilor, însă o bună parte dintre scaune vor fi goale, întrucât încăperea are 3.000 de locuri, iar un număr de doar 2.000 şi un pic de bilete s-au epuizat.

"Biletele s-au vândut în jur de 2.000, 2.000 şi ceva. Nu ştiu exact câte mai sunt disponibile la ora actuală. În principiu s-au cam dat şi sperăm că spectacolul va fi pe măsura publicului", a spus Cristina Szasz, PR director Vitrina Advertising.

La conferinţa de presă de vineri dimineaţa a fost prezent şi directorul EBS România care a ţinut să încurajeze publicul clujean să scoată bani din buzunar dacă doresc să aibă artişti de renume şi la Cluj.

"Toţi marii artişti merg la Bucureşti, la Cluj nu vine aproape nimeni. Avem un stadion pe care se pot organiza o mulţime de concerte foarte mari. Vom avea o sală superbă din această toamnă şi este foarte mare păcat că nu există un curent pozitiv în această direcţie, pentru că am putea sa ne bucurăm de concerte aici, nu să ne deplasăm la Bucureşti. Ar trebui să reuşim să-i aducem aici, şi asta înseamnă ca lumea să fie dispusă să plătească un pic pentru acel bilet. La noi se umplu stadionele şi sălie atunci când e gratuit. Cine umple stadionele gratuit? Ştiţi cine le umple. Haideţi să avem maturitatea necesară de a şi plăti un bilet, câţiva lei, când vine un mare artist, în aşa fel încât să-i onorăm performanţa şi faptul că vine până aici", a spus Daniel Metz, CEO EBS România.

Maria Nazionale s-a născut în Torre Annunziata, provincia di Napoli, şi şi-a început cariera muzicală în jurul vârstei de 13 ani, cântând melodii clasice napoletane. A colaborat cu nume sonore ale muzicii italiene precum Nino D'Angelo, Tullio de Piscopo, Mario Merola şi Nuccia Fumo. În aprilie 2008 Maria Nazionale îşi anunţă ultimul său album, „Puortame a Cammenà", discografie ce conţine cântece scrise de autori ca Enzo Gragnaniello, Pasquale Ziccardi (Mina) şi Federico Salvatore. Imediat după lansarea albumului, tot in aprilie 2008, actriţa Maria Nazionale apare ca protagonistă a filmului "Gomorra" alături de actori celebri - Toni Servillo şi Gianfelice Imparato.

 

Comenteaza