Concluzia comisiei Consiliului Judeţean: Contractul cu Nokia rămâne secret VIDEO

Concluzia comisiei Consiliului Judeţean: Contractul cu Nokia rămâne secret VIDEO
Contractul încheiat între autorităţi şi compania Nokia rămâne secret. Aşa au stabilit ieri consilierii judeţeni. Comisia constituită la nivelul consiliului judeţean pentru a analiza plecarea producătorului finlandez s-a reunit ieri pentru prima oară.

Membrii comisiei au analizat clauzele contractului şi au stabilit că el nu poate fi desecretizat.

"Comisia a avut acces la acest contract, însă din punct de vedere public este încă sub limitele secretizării şi nu putem să vorbim însă de clauzele contractului. Va rămâne în acest regim, aşa cum prevede contractul. Desecretizarea lui se poate face cu acordul expres al partenerului",  a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Consilierii judeţeni caută acum o soluţie pentru ca autorităţile locale să primească şi ele compensaţii din partea producătorului finlandez. "Există posibilitatea compensaţiilor din partea investitorului dacă contractul permite acest lucru, sau există posibilitatea accesării unui fond la nivelul Comisiei Europene, care ar putea permite unele compensaţii pentru administraţia locală", a spus şi consilierul judeţean Valentin Cuibus.

În paralel autorităţile analizează posibilitatea preluării halei Nokia pentru un alt investitor. "În paralel noi discutăm cu Nokia cu privire la posibilităţile de a prelua halele şi tot ce există în parcul industrial de o altă societate. Suntem în discuţii cu doi investitori care doresc să investească şi pot să preia, de ce nu, chiar halele", a explicat Tişe.

O nouă întâlnire a comisiei Nokia va avea loc la începutul săptămânii viitoare, când membrii comisiei urmează să contureze o poziţie comună pe care să o prezinte plenului consiliului judeţean la şedinţa din luna octombrie.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza