Video Concurs cu viteze de 200 Km în 1,5 sec la Cluj în acest weekend

Concurs cu viteze de 200 Km în 1,5 sec la Cluj în acest weekend

Drone care ating viteze cuprinse între 160 şi 200 de kilometri pe oră se întrec, sâmbătă şi duminică, la Cluj-Napoca.

Concursul internaţional „Liberty Multirotor Racing 2018”, se desfăşoară pe un traseu tridimensional cu o lungime de peste un kilometru, piloţii urmărind evoluţia cu ochelari speciali.

Andras Babos, membru de onoare al Asociaţiei Române de Aeromodelism (ARA), a declarat, sâmbătă, presei, în prima zi a competiţiei, că traseul este amenajat special cu steaguri, porţi şi tunele, precum şi un sistem de semaforizare vizual şi acustic.

„Asociaţia Română de Aeromodelism în parteneriat cu Liberty Technology Park Cluj organizează concursul internaţional Liberty Multirotor Racing 2018 la care iau startul 20 de piloţi de drone din România, Irlanda, Germania şi Ungaria. Multirotor Racing este un tip nou de sport, cu aeromodele controlate într-o cursă contra cronometru, pe o pistă în aer liber. În timpul unei curse, multirotoarele pot atinge viteze cuprinse între 160 şi 200 de km/h cu acceleraţie de la 0-100 km/h în mai puţin de 1,5 sec."

Dronele sunt asamblate de către piloţi, un astfel de aparat costând între 400 şi 600 de euro.

Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj, a declarat la rândul său că, în cadrul concursului, pentru familii sunt disponibile gratuit ateliere de confecţionat aeromodele, o expoziţie de aeromodele, automodele şi navomodele, precum şi o competiţie cu aeromodelele realizate de copii.

 

Comenteaza