Concurs naţional pentru elevi cu deficienţe de auz la Cluj, săptămâna viitoare

Concurs naţional pentru elevi cu deficienţe de auz la Cluj, săptămâna viitoare
Concursul naţional pentru elevi cu deficienţe de auz are loc la Cluj, între 4 şi 7 aprilie, la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca.

La concursul de la Cluj participă o sută de elevi din toate şcolile din ţară în care învaţă elevi cu deficienţe de auz, respectiv zece judeţe şi municipiul Bucureşti. "Elevii concurează din dorinţa de a confirma în spaţiul comunitar cunoştinţele şi talentul în domeniul literaturii, matematicii, educaţiei plastice şi tehnologiei informaţiei şi comunicării", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Horea Corcheş.

Festivitatea de deschidere din 4 aprilie 2012 va avea loc la Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, de la ora 16.30, şi va fi urmată de un tur al oraşului Cluj-Napoca. Elevii calificaţi la etapa naţională vor susţine proba scrisă pentru disciplina Limba şi literatura română, respectiv proba practică la Tehnologia informaţiei şi comunicării în data de 5 aprilie, iar în data de 6 aprilie proba scrisă la Matematică şi proba practică la Educaţie plastică. Ulterior aceştia vor fi oaspeţii unor activităţi conexe competiţiei - turul interactiv al oraşului, carnaval, vizite la muzee, Grădina Botanică.

Afişarea rezultatelor se va face după fiecare probă, iar elevii şi profesorii participanţi sunt invitaţi, în seara zilei de 6 aprilie, la o cină festivă găzduită de Grupul Şcolar SAMUS Cluj-Napoca.

Premierea elevilor va avea loc în 7 aprilie , la Liceul pentru Deficienţi de Auz.

Comenteaza