Concursuri pentru posturi de lector şi asistent la UBB, după 2 ani în care concursurile au fost blocate

Concursuri pentru posturi de lector şi asistent la UBB, după 2 ani în care concursurile au fost blocate
Universitatea Babeş-Bolyai va organiza în curând concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante de lector şi asistent universitar, după ce Guvernul României a adoptat recent o Ordonanţă de Urgenţă care permite scoaterea la concurs, “în condiţii restrictive”, a unor astfel de posturi.
Reprezentanţii universităţii clujene subliniază, într-un comunicat transmis presei, că timp de doi ani concursurile pe posturi didactice au fost blocate, instituţia de învăţământ superior manifestându-şi constant dezaprobarea faţă de măsura respectivă, văzută ca “ilegală şi costisitoare”.

Întrucât Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă (OUG) nr. 109, în 6 decembrie 2010, Consiliul de Administraţie al UBB a emis o hotărâre conform căreia îşi porpune să ocupe cât mai mutle din posturile de lector şi asistent universitar vacante, decanii facultăţilor fiind autorizaţi să facă demersurile organizării concursurilor.

Reprezentanţii UBB subliniază că posturile care vor fi scose la concurs va trebui să fie sustenabile financiar în cadrul facultăţilor.

Concursurile vor fi organizate după aprobarea de către Ministerul Educaţiei a Metodologiei de Aplicare a OUG, intenţia univeresităţii clujene fiind să organizeze “concursuri cu desemnare” de la 1 martie 2011.

Comenteaza