Condamnarea lui Bica, atacată cu recurs VIDEO

Condamnarea lui Bica, atacată cu recurs VIDEO
Condamnarea la cinci ani de închisoare primită ieri de Radu Bica a fost atacată cu apel. Avocaţii fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj au depus în această dimineaţă cererea şi aşteaptă explicaţiile instanţei pentru a putea formula motivele.

Decizia de cinci ani de închisoare cu executare primită de Radu Bica îi nemulţumeşte pe avocaţii săi. Aceştia spun că instanţa care a pronunţat condamnarea nu a judecat în baza probelor de la dosar, ci a declaraţiei denunţătoarei Aspazia Droniuc.

"Această soluţie nu porneşte de la probatoriul administrat în dosarul cauzei şi acordă o semnificaţie absolut nejustificată în ce priveşte depoziţa coinculpatei Droniuc Aspazia, care este real interesată într-o anzumită soluţie în cauză", a spus avocatul lui Radu Bica, Tiberiu Ban.

Avocaţii acuză şi că nu li s-a dat voie să asculte interceptările telefonice.

"Anumite interceptări par luate din context. La dosar sunt doar interceptări legate de anumite aspecte care par uneori că nu se corelează şi nu sunt coerente", adaugă Ban.

Radu Bica a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare pentru luare de mită, în timp ce denunţătoarea lui, Aspazia Droniuc, a primit un an şi 10 luni cu suspendare. Bica este acuzat că a primit 10.000 de euro pentru a oferi informaţii legate de licitarea serviciilor de mentenanţă pentru Cluj Arena.

Cosmin OANŢĂ

Comenteaza