Condamnaţi 10 ani pentru jaful de la BT, nu le vine să creadă: "Ăştia-s mafioţi toţi!" VIDEO

Condamnaţi 10 ani pentru jaful de la BT, nu le vine să creadă:
Cei doi tineri acuzaţi că au jefuit o agenţie bancară din Cluj-Napoca acum patru ani au fost condamnaţi astăzi de Curtea de Apel Cluj la câte 10 ani de închisoare. Iniţial, Tribunalul îl trimisese pe unul dintre acuzaţi pentru 17 ani după gratii, în timp pe celălalt îl achitase. Nici decizia de astăzi nu este definitivă şi va fi atacată cu recurs de avocaţii inculpaţilor.

Curtea de Apel Cluj a pronunţat astăzi cea de-a doua sentinţă în dosarul jafului de la agenţia Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur, comis în 13 februarie 2009. Cei doi tineri de 24 de ani, Andrei Hosu şi Boogdan Baciu, au primit câte 10 ani de închisoare cu executare. La pronunţarea sentinţei a asistat doar Andrei Hosu, cel care în primă instanţă a primit 17 ani de închisoare. El susţine că este nevinovat.

"Ăştia-s mafioţi toţi", spune Hosu. "Niciun an nu acceptam, că n-am făcut nicio faptă, şi-mi dă 10 ani; asta e ţara lui Papură-Vodă".

Tânărul a izbucnit nervos la ieşirea din sala de judecată şi a acuzat poliţia clujeană de înscenare. "Din sistemul lor, că de aia se ţin unul pe altul acolo; dintre ei, dintre poliţişti, şi ca să muşamalizeze or băgat cobai, eu mă numesc hamster!", a spus el întrebat cine crede că a comis jaful.

Cei doi tineri sunt în libertate din mai 2011, după ce au stat în arest preventiv 1 an şi 4 luni, perioadă care se scade din pedepsele aplicate. Avocaţii acuzaţilor spun că vor ataca decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. "Noi considerăm că o soluţie corectă ar fi cea de achitare", spune avocatul inculpaţilor, Tiberiu Ban. "Am explicat la instanţă că nu sunt probe care să dovedească că sunt implicaţi în acea faptă de jaf armat. Vom vedea motivarea şi luni vom ataca cu recurs".

 

În 13 februarie 2009, doi bărbaţi cu cagule pe cap au sustras din agenţia bancară circa 60.000 de euro. Ei au folosit un baston cu electroşocuri pentru a-l imobiliza pe paznic şi un pistol cu care au ameninţat personalul băncii şi clienţii care se aflau în unitate.


Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza