Cipru a întors foaia cu turiştii din România. Vacanță cu test PCR negativ şi autoizolare 14 zile

Cipru a întors foaia cu turiştii din România. Vacanță cu test PCR negativ şi autoizolare 14 zile
| Foto: paralela45.ro

Turiștii români trebuie să prezinte un test negativ de coronavirus, dar începând de miercuri, aceştia trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile. România a fost mutată de la categoria de risc mediu, la cea cu risc ridicat de infectare. 

Românii care ajung în Cipru vor fi obligați, începând de miercuri, să se autoizoleze timp de 14 zile. La intrarea în țară trebuie să prezinte un test negativ de COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. În lipsa acestuia, vor fi testați la sosirea în Cipru, contra cost.

Guvernul de acolo a revizuit categoriile de state din care primeşte vizitatori. România a fost mutată în categoria celor cu risc crescut, din categoria B, în categoria C de risc.

Conform MAE, categoria B cuprinde țări considerate cu risc mediu, pentru care este obligatorie prezentarea unui test de coronavirus PCR negativ la intrare - SM UE: Belgia, Bulgaria, Franța, Spania, Italia, Croația, Luxemburg, Olanda, R. Cehă; alte state mici europene: Andorra, Monaco, Vatican, San Marino. State terțe: Georgia, Uruguay, Australia.

România este inclusă de astăzi în categoria C de risc, alături de Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Serbia. Persoanele din țările din categoria C care doresc să călătorească în R. Cipru trebuie să prezinte la intrare un test PCR negativ și să rămână în auto-izolare pentru 14 zile.

Cipru se numără printre statele puțin afectate de pandemie, cu aproximativ 1.000 de infectări și 19 decese.

Comenteaza