Conducerea UBB solicită deblocarea posturilor din universităţi

Conducerea UBB solicită deblocarea posturilor din universităţi
Uniuversitatea Babeş-Bolyai a solicitat Ministerului Educaţiei şi Guvernului României deblocarea concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice în universităţi.
„S-a confirmat că blocarea posturilor didactice şi nedidactice din universităţi nu a adus vreo economie la buget, ci a fost o altă măsură incompetentă a guvernului”, precizează rectorul UBB, Andrei Marga, într-o declraţie transmisă presei.

Reprezentanţii universităţii clujene au precizat că au transmis mai multe memorii Ministerului Educaţiei cu privire la oprirea concursurilor pentru posturi didactice, în 2009 şi 2010.

În memoriile repsective Conducerea UBB atrăgea atenţia că măsura respectivă este o „măsură ilegală” (universităţile nefiind instituţii bugetare, ci „instituţii publice finanţate din venituri proprii”), o măsură care în România nu a mai fost întreprinsă din 1985, care împiedică universităţile româneşti să intre în topul primelor suite de universităţi din lune şi totodată este o măsură care nu aduce economii la buget.

Comenteaza