Conducerea vehiculelor fără permis și cu numere de înmatriculare false, o practică tot mai frecventă. Doi bărbați prinși la volan fără carnet, în Cluj

Conducerea vehiculelor fără permis și cu numere de înmatriculare false, o practică tot mai frecventă. Doi bărbați prinși la volan fără carnet, în Cluj
| Foto: assets.auto-expert

Conducerea vehiculelor fără a deține carnet și, pe deasupra, cu numere de înmatriculare false, devine o practică tot mai des întâlnită pe drumurile din țară.

Polițiștii din Huedin au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, la data de 28 septembrie, față de un bărbat de 29 de ani, din comuna Călățele, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

“Acesta a fost depistat în trafic de polițiști la data de 27 septembrie a.c., în jurul orei 23.10, pe DN1R, în localitatea Călățele, în timp ce conducea autoturismul în direcția localității Beliș. La controlul efectuat, polițiștii au constatat că acesta nu este posesorul unui permis de conducere și că pe autovehicul erau montate plăcuțe cu număr de înmatriculare ce figurau ca fiind atribuite unui alt autovehicul.

Având în vedere cele constatate și probatoriul administrat în cauză, polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele bărbatului, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin”, a transmis IPJ Cluj.

Un alt caz asemănător a fost înregistrat la data de 28 septembrie, în jurul orei 12.10, când polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au oprit pentru control un autoturism, condus pe strada Poștei, de un tânăr de 21 de ani.

Verificările efectuate au condus la stabilirea faptului că tânărul în cauză nu deținea permis de conducere.

Ulterior, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. 

Comenteaza