Conductor de tren, cercetat de poliţişti. Află cum îşi rotunjea veniturile pe seama călătorilor

Conductor de tren, cercetat de poliţişti. Află cum îşi rotunjea veniturile pe seama călătorilor
Un conductor de tren este cercetat de poliţiştii clujeni pentru săvârşirea a patru infracţiuni. Persoana în cauză, un bărbat de 43 de ani, este bănuită că ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie-octombrie 2014, acesta ar fi modificat 30 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii.

"Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar şefii de tren şi-ar fi însuşit diferenţa de bani", au precizat poliţiştii.

Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate. Prejudiciul, creat prin obţinerea de către conductorul de tren a unui folos material injust, a fost estimat la 5.400 de lei.

În urma investigaţiilor efectuate, bărbatul este cercetat de către poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune", „fals material în înscrisuri oficiale", „uz de fals" şi „fals intelectual", fapte prevăzute de Codul penal.

Comenteaza