Conferinţa Internaţională Procese Izotopice şi Moleculare – PIM 2023, la Cluj

Conferinţa Internaţională Procese Izotopice şi Moleculare – PIM 2023, la Cluj
| Foto: pim.itim-cj.ro

Personalități științifice din întreaga lume se reunesc la Cluj, în perioada 19-22 septembrie 2023, pentru cea de-a 14-a ediție a Conferinţei Internaţionale Procese Izotopice şi Moleculare PIM 2023.

Lucrările conferinței se vor desfășura la Hotel Univers T, sala amfiteatru.

Eficiența energetică, siguranță și securitate alimentară și farmaceutică prin amprentare izotopică, energie alternativă, micro-griduri de gestiune a energiei electrice provenite din surse green-energy, aplicații ale izotopilor stabili, tehnologii moleculare și biomoleculare, materiale nanostucturate hibride sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate.

Cu o tradiție de peste două decenii, PIM este un eveniment recunoscut la nivel internațional pentru cercetarea în domeniile izotopilor stabili și fizicii moleculare, reunind oameni de știință și personalități marcante din fizică și chimie din mediul academic, cercetare și industrie.

PIM 2023 va permite schimbul de idei și experiență între oameni de știință din ţară şi din străinătate, tineri cercetători şi doctoranzi, încurajând cercetarea colaborativă interdisciplinară. Pe parcursul celor patru zile, conferința va oferi o platformă stimulativă de comunicare și discuții într-o gamă largă de subiecte, de la fizică fundamentală, chimie, până la cercetare aplicativă privind eficiența energetică, mediu, materiale și tehnologii izotopice.

Conferinţa Internaţională Procese Izotopice şi Moleculare – PIM 2023, la Cluj

La ediția de anul acesta vor participa personalităţi ştiinţifice de la universităţi, institute și centre de cercetare din Italia, Marea Britanie, Franța, Belgia, Norvegia, Ungaria și România.

Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc marti, 19 septembrie 2023, începând cu ora 11:30, la la Hotel Univers T, sala amfiteatru, conform programului care poate fi consultat la adresa www.pim.itim-cj.ro
 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza