Conferinţe despre modul în care este prezentată Maica Domnului în scrierile papei Benedict al XVI-lea, la „Zilele de spiritualitate Mariană”

Conferinţe despre modul în care este prezentată Maica Domnului în scrierile papei Benedict al XVI-lea, la „Zilele de spiritualitate Mariană”
Mai multe conferinţe dedicate Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului, vor avea loc între 19-22 mai, în organizarea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului (CMD) din cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Evenimentul va avea genericul „Zile de spiritualitate Mariană" şi va avea loc şi în contextul în care congregaţia aniversează 90 de ani de la înfiinţare, se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla.

Joi de la ora 17, la mănăstirea greco.catolică închinată Maicii Domnului, de pe strada Romul Ladea din cartierul Gheorgheni, va avea loc conferinţa cu tema „Sfânta Fecioară Maria, Regina Martirilor", susţinută de preotul Cristian David, consilier eparhial şi capelan al mănăstirii respective..

Vineri, de la aceeaşi oră este programată conferinţa „Sfânta Fecioară Maria în scrierile Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea", susţinută de preotul Călin Bot, rector al Seminarului Teologic „Sf. Ioan Evanghelistul".

Sâmbătă, de la ora 17, în „Aula Carindal Iuliu Hossu" a catedralei greco-catolice în construcţie din Piaţa Cipariu va avea loc o prezentare, însoţită de imagini, a istoricului CMD, la aniversarea a 90 de ani de existenţă.

Manifestarea va cuprinde şi Liturghia arhierească oficiată de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, duminică, de la ora 10.30, la catedrala de acest rit „Schimbarea la faţă", de pe Bulevardul Eorilor.

Evenimentul se va încheia cu o conferinţă cu tema „Preasfânta Fecioară Maria, Mamă şi model pentru familia creştină", ce va fi susţinută de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanum, duminică de la ora 17, la mănăstirea greco-catolică închinată Maicii Domnului.

 

 

Comenteaza