Conflicte între manifestanţii anti-USL şi cei anti-Băsescu, la Cluj-Napoca

Conflicte între manifestanţii anti-USL şi cei anti-Băsescu, la Cluj-Napoca
Între manifestaţii anti-USL şi împotriva premierului Victor Ponta, pe de-o parte, şi contra preşedintelui Traian Băsescu, pe de altă parte, de la Cluj-Napoca, au izbucnit conflicte, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.

A avut loc o altercaţie între două persoane, după ce un susţinător al premierului Victor Ponta i-a smuls din mână o fotografie unui susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru aplanarea conflictului.

Incidentul a avut loc în Piaţa Unirii din municipiu, unde s-au întâlnit grupul manifestanţilor anti-USL, care avea autorizaţie de la ora 19, cu membrii grupului anti-Băsescu, care participaseră la un miting spontan, de la ora 17, şi nu părăsiseră piaţa.

Unul dintre susţinătorii lui Traian Băsescu, care avea o fotografie trucată cu liderul USL Victor Ponta şi textul "Vitler Ponta", s-a aprobat de grupul format din membrii PNL şi PSD, iar fotografia i-a fost smulsă din mână de o persoană, moment în care au intervenit jandarmii pentru aplanarea conflictului.

Cele două grupuri - aproximativ egale, formate din câte circa 50 de persoane - s-au huiduit reciproc şi au scandat diverse lozinci una împotriva alteia.

Susţinătorii Guvernului Ponta au scandat "Pupincuriştii", "Ruşine să vă fie", "Pleacă, Băsescu, şi lasă-ne", "Băsescu la puşcărie", "PDL, nu uita, în Cluj n-ai ce căuta", "Locul vostru, lângă Apostu" şi li s-a răspuns cu "Securiştilor", "Să crăpaţi lângă Adrian Năstase" şi "Jos USL".

Participanţii din grupul anti-USL au avut pancarte pe care scria "Vreau să trăiesc în democraţie", "Salvaţi Brontosaurus Marga" şi au prezentat o fotografie a ministrului de Externe pe care scria "Jurassic Park".

Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, generalul Aurel Litan, prezent în Piaţa Unirii, a vorbit cu protestatarii anti-Băsescu şi i-a convins să încheie acţiunea neautorizată şi să părăsească Piaţa Unirii.

Ulterior, în Piaţa Unirii au rămas manifestanţii anti-USL, din care fac parte şi membri ai PDL, care aveau autorizaţie până la ora 20.30.

 

Comenteaza