Congres de resurse umane la Cluj

Congres de resurse umane la Cluj

Institutul CODECS va organiza între 4 şi 5 septembrie la Cluj-Napoca primul congres de resurse umane din România, unde îşi propune să iniţieze o dezbatere a problemelor acute din domeniu şi să caute soluţii.

 

“Veştile alarmante de pe piaţa muncii din România îi determină pe specialiştii în resurse umane să iniţieze o dezbatere privind problemele cu care se confruntă piata muncii”, susţine conducerea CODECS. Un studiu al celei mai mari companii mondiale de leasing de personal, Manpower, relevă că România este afectată de cea mai mare criză de angajaţi din lume, ce durează de cinci ani.

 

“Cel mai relevant argument este că România se află pe ultimul loc în Europa, chiar şi în urma Bulgariei, în ceea ce priveşte investiţiile în resurse umane. Deficitul de personal afectează grav mediul muncii din România cu consecinţe serioase: cresc costurile, sunt închise fabrici, creşte şomajul, scade puterea de cumpărare a cetăţenilor, deteriorarea nivelul de trai al tuturor românilor”, susţin specialiştii institutului.

 

CODECS, prin divizia sa de resurse umane, HR Vocational School, se va adresa prin acest congres practicienilor de resurse umane, specialiştilor în training şi dezvoltare organizaţională din toată ţara, provocându-i la dezbatere şi soluţii. Vor fi abordate modele noi de bună practică în domeniul învăţării, training-ului şi dezvoltării, al personalului
Comenteaza