Congres internaţional pentru medici şi studenţi la Medicină, la Cluj.

Congres internaţional pentru medici şi studenţi la Medicină, la Cluj.
Una dintre cele mai importante manifestări ştiinţifice studenţeşti din ţară, Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici “Medicalis” 2012, are loc în Cluj-Napoca, între 10 şi 13 mai. Workshop-urile din acest an abordează tematica "Prison medicine".

La eveniment vor participa circa 750 de persoane din ţară şi din străinătate. Programul congresului cuprinde lucrări ştiinţifice susţinute de către studenţi, conferinţe şi workshopuri la care vor lua parte personalităţi ale lumii medicale clujene, naţionale şi internaţionale.

Workshop-ul "Prison medicine", aflat la cea de-a doua ediţie şi realizat în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, se va desfăşura în zilele de 11 şi 12 mai, de la ora 09:30 la Penitenciarul Spital Dej şi va cuprinde: prezentarea organizării asistenţei medicale în reţeaua penitenciarelor din România, vizitarea penitenciarului şi demonstraţii, în direct, de videoconsult în cadrul proiectului de telemedicină.

În acelaşi timp, pe 11 mai, va vea loc o sesiune de prezentări ştiinţifice de medicină penitenciară, lucrările fiind susţinute de medici români şi omologi americani.

Tot în cadrul congresuli, Administraţia Naţională a Penitenciarelor va organiza un stand de promovare a ofertei de dezvoltare a carierei profesionale medicale, în sistemul penitenciar.

Evenimentul este organizat de către Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", Cluj-Napoca, Administraţia Naţională a Penitenciarelor fiind partener ştiinţific.

 

Comenteaza