Constructor cu antecedente penale, acuzat că a vândut apartamente de trei ori

Constructor cu antecedente penale, acuzat că a vândut apartamente de trei ori
Ioan Irimieş, condamnat pentru construirea celebrului bloc de pe strada Negoiu în 2006, este acuzat de înşelăciune de proprietarul unui teren.

Numele constructorului Ioan Irimieş apare din nou în prim-plan după cazurile de ilegalităţi din 2006 şi 2008, legate de blocuri de pe străzile Negoiu, Octavian Fodor şi Bună Ziua. Dacă atunci el a fost acuzat că a construit fără a deţine autorizaţii, de această dată proprietarul unui teren din cartierul Borhanci a depus plângere penală pentru înşelăciune pe numele lui Irimieş, pe motiv că acesta nu i-a predat apartamentele promise pentru punerea la dispoziţie a terenului.

Dinu Florin Sabău este proprietarul a 3.000 de metri pătraţi în zona Borhanci, suprafaţă pe care i-a pus-o la dispoziţie lui Ioan Irimieş în 2005, pentru ca acesta să construiască mai multe blocuri. Cei doi au încheiat un act denumit "promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare, construire şi stabilire a unui drept de superficie", prin care Sabău s-a obligat să-i acorde lui Irimieş terenul cu drept de superficie, iar constructorul trebuia să-i predea proprietarului terenului 12 apartamente cu câte o cameră şi patru garaje până la data de 30 noiembrie 2011. După expirarea acestui termen Sabău s-a adresat unui executor judecătoresc pentru a intra în posesia sumei de 999.999 de euro, rezultată din actul notarial încheiat cu Irimieş. Executorul judecătoresc Marius Stolnean spune că procedura este pe rol. "Am avut termen de judecată, dar nu s-a prezentat nimeni. Mergem înainte cu executarea. Problema este că nu se prezintă cumpărători pentru imobilele lui Ioan Irimieş", a spus Stolnean.

Cu ocazia executării, Sabău spune că a descoperit că Irimieş a vândut de mai multe ori aceleaşi apartament. "Am constatat că numitul Irimieş Ioan a înşelat mai multe persoane prin vânzări succesive de apartamente, care, de altfel, nu erau ale lui, aşa că fiecare apartament a ajuns să fie valorificat de cel puţin două ori, neţinând cont de clauzele stabilite în promisiunea bilaterală de construire, vânzare-cumpărare şi stabilire drept de superficie încheiată cu subsemnatul. Mai mult, a semnat şi alte documente în fals în numele subsemnatului, pentru care am formulat o altă plângere penală. Menţionez că nu sunt în posesia autorizaţiilor de construcţie întrucât acestea au rămas la Ioan Irimieş, pentru acest drept acordându-i o procură specială", se arată în plângerea penală înregistrată la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj în 12 decembrie 2011. Ioan Irimieş nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile ce i se aduc.

Sabău nu este primul proprietar de teren care are de suferit de pe urma lucrărilor lui Ioan Irimieş. Este de notorietate cazul lui Tudor Manole, proprietarul unui teren de pe strada Negoiu, care a plătit celebra amendă de un miliard de lei vechi dată de fostul primar Emil Boc din cauză că Irimieş a construit fără autorizaţie. Chiar Manole a declarat în ZIUA de CLUJ că "a picat de fazan" în toată afacerea. Instanţa l-a condamnat în 2007 pe Ioan Irimieş la şase luni de închisoare cu suspendare pentru continuarea lucrărilor la blocul de pe Negoiu. În 2008, Irimieş s-a ales cu o plângere penală pentru aceeaşi faptă din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) cu privire la două blocuri situate pe strada Bună Ziua, care nu au respectat planul de construcţie iniţial. Proprietarul terenului de pe Bună Ziua a fost, la rândul lui, denunţat penal de către ISC. De asemenea, inspectorii în construcţii au găsit nereguli la un bloc de pe strada Octavian Fodor, ridicat de acelaşi Irimieş, tot pe terenul altei persoane.

 

 

Comenteaza