Constructori clujeni, amendaţi pentru mizeria de pe şantiere

Constructori clujeni, amendaţi pentru mizeria de pe şantiere
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au aplicat, de la începutul anului şi până acum, zeci de sancţiuni constructorilor clujeni care nu păstrau curăţenia pe şantierele deschise.

Conform reprezentanţilor primăriei, aceştia au monitorizat zilnic până în prezent peste 35 de zone ale municipiului în care există organizări de șantier funcționale.

În urma acţiunilor au fost sancționate 29 de firme de construcții din cauza nerespectării măsurilor privind existența filtrelor sau rampei de curățire a mașinilor la iesirea din șantier, lipsa încheierii unui contract cu o firmă de salubritate, precum și din cauza murdăririi carosabilului în zona șantierului.

"Curățenia stradală efectuată de firmele de salubritate, depozitarea deșeurilor stradale de către cetățeni și agenți economici în recipienții stradali, precum și ieșirea pe carosabil a autovehiculelor din organizările de șantier cu pneuri curate, contribuie, printre altele, la păstrarea unui mediu curat în municipiu. În această perioadă, ieșirea pe carosabil a autovehiculelor cu roțile murdare din organizările de șantier este factorul negativ cu ponderea cea mai mare de influență asupra curățeniei stradale", au transmis autorităţile locale.

Amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei și au fost aplicate în conformitate cu HCL 191/2009.

 

Comenteaza