Contabila acuzată că a delapidat 1,8 milioane de euro s-a întors la "muncă" după trei săptămâni de la naştere VIDEO

Contabila acuzată că a delapidat 1,8 milioane de euro s-a întors la
Contabila ADR-NV, Cosmina Druţă, acuzată de procurorii DNA că a sustras din conturile instituţiei suma de 1,8 milioane de euro, a cerut astăzi, la recursul făcut la Curtea de Apel Cluj, să fie pusă în libertate.

Cosmina Druţă a fost arestată preventiv în 3 august, mandatul fiind emis de Tribunalul Cluj la propunerea procurorilor anticorupţie. Femeia, în vârstă de 30 de ani, şi-a recunoscut vinovăţia şi a promis să colaboreze cu organele de anchetă. Procurorul DNA prezent la recurs a cerut respingerea cererii de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea de a nu părăsi ţara în cazul inculpatei Druţă. Totodată, procurorul a arătat că imaginea Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest (ADR-NV) a fost grav prejudiciată de faptele Cosminei Druţă, atât în faţa Uniunii Europene, cât şi în faţa partenerilor din ţară. Mai mult, agenţia a fost pusă în pericol, existând riscul sa fie desfiinţată din cauza infracţiunilor contabilei.

„Vă rog să dispuneţi eliberarea mea. Voi face toate demersurile pentru a ajuta la aflarea adevărului", a spus Cosmina Druţă în faţa completului de recurs al Curţii de Apel Cluj. Avocata contabilei a arătat că în urma percheziţiilor DNA au fost ridicate toate probele şi înscrisurile necesare anchetei, iar clienta sa nu mai poate să ascundă nimic în cazul în care ar fi eliberată din arest. „E o persoană tânără, cu studii superioare, nu a avut până acum conflicte cu legea penală şi are o fetiţă de un an şi şapte luni, care cred că este cea mai afectată de ceea ce se întâmplă", a pledat avocata. Cu toate acestea, în motivarea arestării Cosminei Druţă de către Tribunalul Cluj, se arată că „activitatea infracţională a inculpatei nu a fost împiedecată nici de faptul că la începutul lunii ianuarie 2011 (04.01.2011) a născut un copil, preferând să revină la serviciu după circa 3 săptămâni pentru a-şi începe activitatea infracţională, prima operaţiune frauduloasă de transfer fiind efectuată la data de 27.01.2011 (...)".

Cele 1,8 milioane de euro sustrase de la ADR-NV, precum şi de la Institutul Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic, instituţii la care Druţă era contabilă, au fost folosite pentru a cumpăra 35 de apartamente în comuna Floreşti şi un apartament în Cluj-Napoca, pe strada Moţilor. Potrivit declaraţiei de impunere pe anul 2012, depusă la Primăria Floreşti, la data de 10 iulie 2012, pentru stabilirea impozitului pe clădiri, rezultă că în prezent firma Vangher SRL, pe care Druţă o administra şi pe care a cumpărat locuinţele, mai deţine doar două apartamente şi un loc de parcare. Vezi aici detalii

Instanţa se va pronunţa asupra recursului în cursul zilei de astăzi.

Comenteaza