"Conti" revine de azi la viaţă. Vezi ce găseşti la târgul de Crăciun din vechiul hotel

Hotelul Continental revine luna aceasta la viaţă. Târgul de Crăciun şi-a deschis astăzi porţile în clădirea vechiului hotel. Ocazie unică pentru curioşi de a descoperi din interior una din capodoperele arhitectonice ale Clujului, ajunsă acum în stare avansată de degradare.

Parterul somptuos al fostului Hotel Continental mai păstrează din farmecul perioadei interbelice, atunci când se numea Hotel New York şi strângea în cafenelele şi restaurantele sale boema oraşului. Pe acest lucru mizează şi organizatorii Târgului de Crăciun, care au închiriat această locaţie.

"Datorită istoriei pe care o reprezintă Hotel Continental, totodată kilomentrul 0 al Clujului, vrem să ne întoarcem puţin, să dăm o atmosferă vieneză. Iar locul acesta reuşeşte să învie acea atmosferă mai bine decât un loc modern din Cluj", spune reprezentantul organizatorilor, Alexandra Irimie.

Ideea redeschiderii clădirii este bine primită de către clujeni. Vezi ce spun câţiva dintre primii vizitatori, în materialul video.

Clădirea fostului hotel Continental este în acest moment scoasă la vânzare de către o bancă. Primăria, care şi-a anunţat intenţia de a cumpăra clădirea, a blocat orice demers din momentul în care a aflat că a fost depusă o cerere de revendicare din partea Colegiului reformat din Debrecen, Ungaria.

Reporter: Cristian Todea
Imagine: Cristi Rus

 

Comenteaza