Contrabanda cu ţigări e în floare: ţigarete de 74.000 de euro, confiscate de poliţişti VIDEO

Contrabanda cu ţigări e în floare: ţigarete de 74.000 de euro, confiscate de poliţişti VIDEO
La mai puţin de o săptămână distanţă, poliţiştii clujeni au descoperit în trafic un alt contrabandist de ţigări.

Bărbatul, un maramureşean de 34 de ani, a fost depistat joi seara, în jurul orei 23:30, pe DN1 C, pe raza municipiului Gherla.

În urma verificării autoutilitarei au fost descoperite 460.000 de ţigarete de contrabandă, cu o valoare totală de piaţă de circa 74.000 de euro. Acestea se aflau ascunse în spaţiul existent între cabina şoferului şi platforma carosată a vehiculului. 

Ţigările au fost ridicate, iar autoutilitara folosită la transport, în valoare de circa 15.000 de euro, a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, s-a stabilit că autovehiculul nu era înmatriculat, iar numerele aplicate erau false.

Poliţiştii au dispus reţinerea contrabandistului pentru 24 de ore, pentru contrabandă şi deţinere în afara unui antrepozit fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete.

Totodată, bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla.

Comenteaza