Contrabandă cu ţigări la punctul de frontieră Moraviţa

Contrabandă cu ţigări la punctul de frontieră Moraviţa
Consilierul II al Ambasadei Congo din Serbia şi soţia acestuia au fost depistaţi făcând contrabandă cu ţigări în România. Pentru transportul ţigărilor, aceştia utilizau maşina ambasadei.

Soţia consilierului, alături de alţi trei cetăţeni sârbi, a fost prinsă introducând ţigări de contrabandă cu un autovehicul al corpului diplomatic. Cercetările au fost efectuate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul BCCO Timiş.

Autovehiculul, care aparţinea corpului diplomatic, era utilizat pentru a evita controlul de frontieră. Ţigările erau introduse în ţară pe la punctul de trecere Moraviţa şi depozitate în diverse locaţii din judeţul Timiş, deţinute de către membrii grupării.

Bombeto Pascaline Esther şi alţi trei cetăţeni sârbi au fost depistaţi  în flagrant delict, în noaptea de 12 spre 13 iunie cu o cantitate de 18.500 pachete ţigari, introduse ilegal pe teritoriul României. Inculpaţii, în fază iniţială, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Comenteaza