Contre politice pe terenul de pe Valea Gârbăului VIDEO

Contre politice pe terenul de pe Valea Gârbăului VIDEO
Război politic pe terenul unde s-a ţinut, în acest an, festivalul Peninsula. Valea Gârbăului este disputată de preşedintele Consiliului Judetean Cluj, Horia Uioreanu, şi de primarul Emil Boc. Uioreanu spune că Primăria nu şi-a respectat obligaţia de a construi acolo locuinţe ANL pentru clujeni şi pentru militari. El spune că a început demersurile pentru a trece terenul în administrarea Consiliului Judeţean. Primăria nu vrea să renunţe la teren şi încearcă să obţină prelungirea acordului cu ministerul Apărării, care i-a cedat amplasamentul.

"Având în vedere că cei de la Primărie nu şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de Ministerul Apărării, acolo trebuia construite apartamente, 2.300 de locuinţe dintre care 40% trebuiau date militarilor. Acest lucru nu s-a întâmplat. Noi o să facem o cerere şi deja am început demersurile pentru ca acest teren să treacă în administrarea Consiliului Judeţean", a precizat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

Conducerea Consiliului Judeţean vrea ca terenul să devină o zonă de agrement pentru clujeni.

"În sensul de distracţie, de plimbare şi de a face sport acolo", a adăugat Uioreanu.

Reprezentanţii primăriei spun însă că începerea lucrărilor la aceste locuinţe au fost blocate de lipsa unui aviz de la mediu.

"S-au blocat în faza obţinerii avizelor de la Ministerul Mediului dată fiind apropierea de un sit din 2000, situaţie care necesita o serie de clarificări din partea Ministerului Mediului", a menţionat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanţii municipalităţii spun că au început demersurile pentru prelungirea termenului de administrarea a terenului de către Primărie

"Primăria a făcut deja demersurile pentru a solicitia Ministerului Apărării prelungirea termenului de administrare a terenului şi există în acest moment, în analiza Ministerului Apărării documentaţia necesară trimisă de Primăria Cluj-Napoca pentru prelungirea până în 2018", a adăugat Buzatu.

Contractul pentru construirea ANL-urilor pe Valea Gârbăului a fost semnat în urmă cu aproximativ patru ani, atunco când Emil Boc era prim ministru al României.

Reporter: Anca BACIU

Imageine: Rareş RÂŞNOVEANU / Lorant ERSEK

Comenteaza