Controale anti-COVID la Cluj. Polițiștii au descins la o petrecere privată și au împărțit amenzi

Controale anti-COVID la Cluj. Polițiștii au descins la o petrecere privată și au împărțit amenzi

Polițiștii clujeni, în colaborare cu celelalte forțe de ordine, continuă activitățile cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de combatere a răspândirii Covid-19.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii clujeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale și  mijloace de transport persoane.

În cadrul activităților derulate, au fost legitimate 846 de persoane și verificate peste 150 de societăți comerciale, precum și un număr de peste 250 mijloace de transport persoane.

În urma abaterilor constatate la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, potrivit IPJ Cluj au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, 150 dintre acestea fiind aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor individuale de protecție.

„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a reduce la minim riscul de îmbolnăvire cu virusul Covid-19”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Eveniment privat, întrerupt de polițiștii clujeni

„La data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 03.20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Secția 3 Poliție, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au întrerupt o petrecere privată cu 22 de persoane, desfășurată pe raza municipiului.

Polițiștii au identificat organizatorii evenimentului, în cauză cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Totodată, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 52.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, precum și 28 de sancțiuni în valoare de 51.000 de lei pentru încălcarea a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, mai transmite IPJ Cluj.

Comenteaza