Controale anti COVID: Masă la un hotel din Cluj pentru 28 de persoane, alte 4 terase amendate

Controale anti COVID: Masă la un hotel din Cluj pentru 28 de persoane, alte 4 terase amendate

Aproape 4.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, au fost date în urma controalelor făcute de angajaţii MAI la localuri, centre comerciale, pieţe, pârtii de schi, vizând respectarea regulilor şi restricţiilor pentru combaterea răspândirii COVID-19.

În judeţul Cluj, în urma acţiunilor de verificare a operatorilor economici din municipiul Cluj-Napoca, poliţişti au constatat că la un hotel angajaţii au permis servirea de alimente şi băuturi unui grup de 28 de persoane, care erau prezente în incinta hotelului pentru susţinerea unui examen de calificare profesională. Societatea care administrează hotelul a fost sancţionată pentru încălcarea prevederilor art. 6 pct. 1 din Anexa 3 la HG 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cu amendă de 2.000 de lei.

Tot în judeţul Cluj, au fost găsite, la Cluj-Napoca, 4 societăţi comerciale care serveau publicul cu mâncare şi băuturi, în terase special amenajate cu pereţi temporari din plexiglas şi acoperiş, contrar prevederilor legale, societăţile fiind sancţionate contravenţional cu suma totală de 2.000 de lei.

Comenteaza