Controale la terase, baruri, cluburi în aer liber și pe plaje. Amenzi de sute de mii de lei

Controale la terase, baruri, cluburi în aer liber și pe plaje. Amenzi de sute de mii de lei
| Foto: mediafax.ro

 În acest final de săptămână polițiștii au realizat controale la 4.052 de societăţi comerciale din întreaga țară, privind respectarea măsurilor stabilite pentru perioada stării de alertă.

”Acţiunile s-au desfăşurat la nivel naţional, în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă la terase, baruri, cluburi în aer liber, pe plaje, activităţi în general unde este semnalată prezenţa unui public numeros. În total au fost verificate 4.052 de societăţi comerciale, fiind identificate 42 de unităţi economice care nu respectau măsurile stabilite pentru această perioadă", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, au fost aplicate 11 sancţiuni operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţii închise, publice sau private, pentru care sunt instituite interdicţii şi restricţii, valoarea amenzilor fiind de peste 10.000 lei.

De asemenea, s-au aplicat două avertismente unor persoane fizice pentru că au participat la activităţi pentru care sunt în vigoare interdicţii şi restricţii.

Potrivit acesteia, 328 de sancţiuni în valoare de aproximativ 40.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; 19 sancţiuni în valoare de 21.500 de lei - pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea, iar 9 sancţiuni în valoare de 4.000 de lei au fost pentru nerespectarea regulilor de amenajare a teraselor referitoare la distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese.

De asemenea, s-au aplicat 344 de sancţiuni la Legea 61/1991, în valoare de aproape 100.000 de lei, precum şi alte 260 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 560 de mii de lei, pentru diverse alte nereguli, a arătat purtătorul de cuvânt al MAI.

Misiunile de verificare şi control s-au desfăşurat vineri şi sâmbătă, la acestea participând peste 3.000 de poliţişti şi 540 de jandarmi, precum şi aproximativ 570 de poliţişti locali, 79 de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, 58 de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi 65 ai Ministerului Muncii.

"În Capitală, în noaptea de 20 spre 21 iunie, în intervalul orar 21,30 - 02,00, au avut loc 9 controale la cluburile şi restaurantele din zona Parcului 'Regele Mihai I', fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 170 de mii de lei, astfel: 12 sancţiuni în valoare de 10.700 lei pentru nerespectarea legislaţiei privind paza bunurilor şi protecţia persoanelor; 5 sancţiuni în valoare de 77.000 lei pentru nerespectarea regulilor de protecţie a consumatorilor; 3 sancţiuni în valoare de 43.500 lei pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice; o sancţiune pentru nerespectarea legislaţiei privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun; 2 sancţiuni în valoare de 40.000 lei pentru activităţi comerciale ilicite", a mai arătat Dajbog.

loading...
Comenteaza