Controale sporite în pieţe şi târguri de animale VIDEO

Controale sporite în pieţe şi târguri de animale VIDEO
Controale mai multe în pieţele şi târgurile de animale şi măsuri sporite de ordine publică în zona lăcaşurilor de cult. Asta a cerut ministrul de interne subordonaţilor, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii ţinută în această dimineaţă. Autorităţile judeţene spun că deja au început controalele şi au aplicat şi primele amenzi.

Reprezentanţii instituţiilor de ordine publica spun că acestea sunt pregătite să asigure un paste linistit clujenilor

"Vom suplimenta numărul efectivelor care vor fi prezente în stradă. În noaptea de Înviere, în prima şi a doua zi de Paşti cred că vom avea în fiecare moment peste 150 de jandarmi în efectivele de ordine publică", spune Aurel Litan, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Alte instituţii cu atribuţii de control au demarat deja verificari în randul comerciantilor

"Săptămâna trecută am aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestor amenzi ridicându-se în jur de 15.000 de lei. Deficienţele pe care le-am constatat sunt legate de nerespectarea normelor de igienă, desfăşurarea de activităţi neînregistrate sanitar-veterinar, de încălcare a normelor de etichetare a alimentelor", spune şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj, Alexandru Duma.

Astfel de controale vor continua şi în perioada următoare.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza