Control SIF la Direcţia Silvică din Cluj

Control SIF la Direcţia Silvică din Cluj
O echipă de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a controlat Direcţia Silvică, potrivit surselor ZIUA de CLUJ.

Controlul a avut loc în această săptămână, iar ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au ridicat o serie de documente. Controlul este legat de o anchetă a DIICOT.

„A fost un control joi dimineaţă, dar nu a vizat Direcţia Silvică de la Cluj. Nu e vizat nimeni de la Cluj. S-au luat nişte documente, atâta tot. Nu a existat nicio comunicare, probabil va apărea când se vor agita lucrurile", a declarat un angajat al DS Cluj.

În această perioadă, au loc controale la treime din direcţiile silvice din ţară. Cele 12 direcţii silvice la care se fac verificări similare sunt: Alba, Caraş Severin, Covasna, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea, precum şi ICAS Bucureşti - Ocolul Silvic Caransebeş. Operaţiunea are loc în urma unei sesizări din oficiu, pe fondul numeroaselor scandaluri şi proteste din ultima perioadă, vizând tăierile ilegale de pădure, dar şi exploatarea unor cantităţi foarte mari de masă lemnoasă de către unele companii cu acţionariat străin.

 

Comenteaza