Controlorii CTP împart amenzi de "Vinerea Verde". Ce nu au înţeles clujenii?

Controlorii CTP împart amenzi de "Vinerea Verde". Ce nu au înţeles clujenii?
| Foto: Dragos Păun / facebook.com

Clujenilor li s-a spus că de "Vinerea Verde" transportul public în Cluj-Napoca va fi gratuit. Aşa că şi-au lăsat maşinile în parcare şi au luat mijloacele de transport public. Dar s-au ales cu amenzi de la controlorii CTP. 

Ceva sigur nu au înţeles clujenii legat de "Vinerea Vedre" din moment ce au urmat sfatul primarului de a pune umărul la reducerea poluării din oraş, circulând pe jos, cu trotineta, bicicleta sau cu mijloacele de transport public, acestea din urmă având promisiunea edilului că vor fi gratuite. Dar, mai apoi, clujenii au luat amenzi.

"Eu am luat amendă cu toate că am sunat la Ratuc şi au zis că în fiecare vineri începând cu aprilie e vinerea gratis, dar controlorii nu sunt de aceeaşi părere", a comentat un clujean pe Facebook intervenţia primarului Emil Boc la ZIUA LIVE. 

Primarul Emil Boc a declarat în această dimineaţă la ZIUA LIVE că trebuie să se creeze şi un cadru legal în care să poată fi aplicată această măsură. Acesta a spus că se va discuta situaţia în următoarea şedinţă de Consiliu Local şi se va formula o hotătrâre care să stabilească termenii legali pentru ca proiectul "Vinerea Verde" să poată funcţiona. 

„Clujul se alătură campaniei „Vinerea Verde” - susțin transport public gratuit pentru toți clujenii în fiecare zi de vineri. Astăzi am venit pe jos la serviciu, în mod special pentru a marca susținerea campaniei Vinerea Verde inițiată de Guvern prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână - vinerea. Vom analiza împreună cu CTP Cluj-Napoca implicațiile financiare și parcurge procedurile legale pentru elaborarea unei Hotărâri de Consiliu Local în acest sens, de la elaborare proiect la consultare publică etc.", a declarat primarul la demararea campaniei.

loading...
Comenteaza