Copiii clujeni aflaţi în plasament la asistent maternal se întâlnesc cu familiile biologice

Copiii clujeni aflaţi în plasament la asistent maternal se întâlnesc cu familiile biologice
Copiii aflaţi în plasament la asistent maternal profesionist se vor întâlni mâine cu familiile lor: părinţi, bunici, fraţi sau alte rude. Evenimentul are loc cu ocazia "Zilei Internaţionale a Familiei".

Evenimentul va avea loc mâine, la Cinematografului Mărăşti, începând cu ora 11. Acţiunea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj are ca scop încurajarea interacţiunii familie-copil şi promovarea rolului familiei în dezvoltarea armonioasă a unui copil.

O acţiune similară va avea loc şi la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, începând cu ora 14.

"La eveniment vor participa în jur de 100 de persoane: copii aflaţi în plasament la două din centrele de plasament din municipiul Cluj Napoca împreună cu personalul din centre precum şi familiile biologice. Cei mai mici vor fi purtaţi pe tărâmul minunat al basmelor şi poveştilor de către iscusiţii păpuşari ai Teatrului Puck. De asemenea, un inimos pictor le va picta feţele copiilor antrenând astfel atmosfera", se arată într-un comunicat remis presei.

Tot cu ocazia "Zilei Internaţionale a Familiei", Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, în parteneriat cu primăriile comunelor Apahida, Jucu şi Tureni organizează o proiecţie de materiale video, care prezintă modele parentale pozitive şi negative, precum şi bune practici în ceea ce priveşte disciplinarea pozitivă a copiilor.

De asemenea, Compartimentul Adopţii şi Post-Adopţii sărbătoreşte această zi printr-o petrecere organizată alături de familii adoptatoare şi copii adoptaţi, la o căsuţă de petreceri din Cartierul Andrei Mureşanu, începând cu ora 17.

Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, printr-o Rezoluţie dată în septembrie 1993.

 

Etichete
Comenteaza