Copiii din mediul rural al Clujului, implicati în activitati ecologice

Copiii din mediul rural al Clujului, implicati în activitati ecologice
Elevii claselor primare din şcolile clujene din mediul rural vor fi angrenaţi timp de10 săptămâni, în perioada februarie - martie, în activitati ecologice. Primul atelier începe în 6 februarie, la Şcoala Gheorghe Şincai din Floreşti.

Programul educaţional este unul pilot, desfăşurat de asociaţiile Green & Wild şi Inceptus România, se adresează unui număr de 100 de elevi din mediul rural clujean. Proiectul se va desfăşura pe parcursul a 10 săptămâni, în perioada februarie - martie, şi cuprinde mai multe componente principale de activităţi practice: componenta educativă (învăţarea copiilor despre mediu, protecţia mediului, importanţa protejării mediului), metode educative (jocuri, poveşti, exemplificări grafice, desene), componenta creativă (ateliere de creaţie folosind materiale reciclabile, organizarea unui concurs cu lucrările copiilor) şi componenta de responsabilizare ecologică (reciclare selectivă în şcoli- se vor introduce în sălile de clasă coşuri de gunoi pentru reciclare selectivă, etichetate pe culori şi identificate cu personaje din poveşti).

Toate materialele utilizate în cadrul programului educativ vor fi adaptate la nivelul copiilor din grupa de pregătire. Se vor folosi cărţi de colorat, poveşti cu mesaj ecologic, personaje de poveste care vor întreprinde activităţi de reciclare, jocuri tematice, identificarea reciclării selective pe coduri de culori.

Etichete
Comenteaza