Copil accidentat de SMURD

Copil accidentat de SMURD
O ambulanţã SMURD a lovit ieri, la ora prânzului, un copil de nouã ani pe trecerea de pietoni de pe strada Memorandumului.

Şoferul ambulanţei l-a surprins şi accidentat pe minorul D. Balacs, care traversa regulamentar, însoţit de mama lui.

Deşi avea sirenele pornite şi a încercat sã frâneze, şoferul P. Adrian, de 38 de ani, nu a reuşit sã evite impactul. “Eu înţeleg cã sunt urgenţe, dar asta nu înseamnã cã trebuie sã omori oameni. Bãieţelul s-a lovit tare cu capul de bordurã şi era plin de sânge”, a declarat un martor ocular.

Producerea accidentului nu a oprit însã din misiune maşina SMURD-ului. “Era o urgenţã majorã şi nu am putut opri. Sunt foarte mulţi oameni care nu ţin cont de sirenele ambulanţelor şi nu se feresc”, a declarat medicul care se afla în maşina SMURD.

Copilul accidentat a fost preluat de o altã ambulanţã Colina, care l-a transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Cluj. “Ambulanţa se îndrepta de urgenţã la Ginecologie I cu o femeie însãrcinatã în travaliu, când maşina a acroşat de pe trotuar pe Memorandumului.

 Copilul a cãzut şi a fost mãturat pe trotuar. El a fost diagnosticat cu escoriaţii la piciorul stâng, i s-a acordat primul ajutor şi a fost externat”, a precizat Liviu Cadar, purtãtor de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţã Cluj.

Comenteaza