Copil de 6 ani din Floreşti, transportat la Urgenţă numai după ce părinţii au plătit cazul

Copil de 6 ani din Floreşti, transportat la Urgenţă numai după ce părinţii au plătit cazul
Un copil de şase ani în stare gravă de sănătate nu a putut fi transportat de urgenţă la spital până când mama sa nu a achitat o taxă usturătoare. Motivul - mama a chemat Ambulanţa la numărul de urgenţă, iar la faţa locului a venit o ambulanţă privată.

M. Buş are 33 de ani şi locuieşte în Floreşti. Vineri se afla în Mănăştur, la socri, când copilul său, Bogdan (6 ani), a suferit o criză. „A făcut o enterocolită. Am chemat salvarea şi a venit un domn doctor care a spus că nu poate să se uite la copil pentru că nu avem CNP-ul lui. Eram în Mănăştur la socri, certificatul de naştere era în Floreşti. Altfel a spus că nu poate să-mi preia cazul şi că dacă nu am CNP-ul lui trebue să achit o sumă de 180 de lei. Am achitat 200 de lei şi atunci l-a dus la spital", a spus ea, revoltată, pentru ziuadecj.ro. „Până n-am achitat suma nici nu s-a uitat către el", a adăugat Buş.

Ambulanţa privată care a ajuns la faţa locului aparţine Dey Security, la numărul de telefon al căreia nu a răspuns nimeni pentru a comenta incidentul.

UPDATE Ambulanţele private intervin la cazuri simple, spune şeful Serviciului de Ambulanţă Cluj, Horea Simu. "Sunt echipaje formate din medic de familie şi şofer, trimise prin dispeceratul de urgenţă. Iar dacă vin prin 112 omul nu plăteşte, clar", spune Simu.

Copilul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) Cluj.

 

Comenteaza