Copil de 6 ani, vinovat că s-a rănit în autobuz după ce şoferul a frânat brusc

Copil de 6 ani, vinovat că s-a rănit în autobuz după ce şoferul a frânat brusc
Un copil de 6 ani a fost accidentat ieri după ce şoferul autobuzului în care se afla a frânat brusc. Şoferul e cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Accidentul a avut loc ieri dimineaţă pe strada Traian Vuia, unde şoferul autobuzului a frânat pentru a evita coliziunea cu un câine, iar în acel moment, un călător din autobuz, în vârstă de 6 ani, s-a dezechilibrat şi a căzut între rândurile de scaune, fiind rănit uşor.


Poliţiştii au stabilit faptul că vinovat principal de producerea accidentului ar putea fi călătorul din autobuz, care a încălcat regula de circulaţie privind "nerespectarea regulilor de către călători". Totuşi, aceştia efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "vătămare corporală din culpă".

IPJ Cluj invocă nerespectarea de către copil a art.99/1/14 din OUG 195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice. Articolul respectiv arată că nerespectarea de către pasageri sau călători a obligaţiilor care le revin când se află în vehicule constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

Etichete
Comenteaza