Copil de trei ani, operat la Cluj, după un accident la grădiniță

Copil de trei ani, operat la Cluj, după un accident la grădiniță

Un copil în vârstă de trei ani a fost operat, la clinica de chirurgie plastică și reparatorie, după ce a suferit un accident la grădiniță.

Originar din comuna bistrițeană Telciu, copilul a avut nevoie de operație, după ce un dulap i-a zdrobit degetele. Băiețelul a încercat să ajungă la ghiozdanul cu mâncare și s-a cățărat pe dulapul care a căzut peste degetele lui. Copilul a fost transportat la Cluj-Napoca, unde a fost operat la clinica de chirurgie plastică și reparatorie.

“Acum două zile s-a întâmplat un incident. E vorba de o grupă mică, preșcolari, care au ieșit să-și ia ghiozdănelele din niște dulăpioare care sunt amplasate pe holul grădiniței, iar unul dintre copii a intrat cumva, s-a urcat în dulăpioriul acesta încercând să ajungă la ghiozdănelul pus de mama lui mai sus decât era cazul. Educatoarea intrase deja cu primii copii care au început să-și scoată mâncarea din ghiozdănele să mănânce și nu a observat că acest copil a rămas în urmă. Băiatul a tras cumva de dulap și a căzut dulapul. Educatoarea mi-a spus că și-a zdrobit două degețele. Eu nu l-am văzut pe copil, nu am apucat. Când am ajuns eu, erau deja plecați.

Erau ancorate dulapurile, dar cred că s-a desprins un colț probabil când s-a făcut curățenie. Este o structură nu e chiar în școală, e o clădire separată și eu nu pot trece zilnic pe acolo să pot verifica. Acolo e o femeie de serviciu care face curățenie. Poate nu a observat nici ea, nici educatoarele. Nu a prezentat un pericol până acum. Grădinița e construită abia acum 7 ani. Dulăpioarele sunt acolo de când s-a dat drumul grădiniței, nu au prezentat niciun pericol, dar a fost agățat ghjiozdanul copilului mai sus decât putea el ajunge. Educatoarea spune că le-a zis dimineața părinților să nu le așeze unde nu ajung. Mama, dimineața – a și recunoscut după aceea – l-a agățat mai sus. El neajungând probabil că s-a cățărat într-un fel sau altul să și-l ia.

Tatăl copilului are o soră care e cadru didactic și am vorbit cu ea. Eu am înțeles că e vorba de zdrobirea vârfurilor degetelor. Mi-a spus că părinții au vrut să-l ducă la Cluj ca să-i poată fi refăcută mâna de medicii din Cluj de la chirurgie plastică ca să nu-i rămână urme. Ea zicea că nu era chiar de ajuns la Cluj. Nici nu au intervenit atunci, pe loc, doar a doua zi, adică ieri. Nu e vorba de amputare. Eu nu am vorbit cu mama sau cu tatăl copilului. Educatoarea a ținut tot timpul legătura cu ei și m-a informat pe mine ulterior. Mămica zice că și-a asumat vina de a șeza ghiozdanul acolo unde i s-a spus să nu o facă”, a spus directoarea grădiniței, Domnica Homei pentru timponline.ro.

 

Comenteaza