Copil dispărut în apele râului Someş. Căutările vor fi reluate mâine cu scafandri GALERIE FOTO/VIDEO

Copil dispărut în apele râului Someş. Căutările vor fi reluate mâine cu scafandri GALERIE FOTO/VIDEO
Pompierii dejeni au căutat timp de aproape două ore un copil de 6 ani, dispărut în apele râului Someş, în Gherla. Căutările vor continua mâine cu ajutorul unei echipe de scafandri.

Printr-un apel la 112 a fost anunţat faptul că un copil a căzut în Someş, iar pompeirii şi un echipaj SMURD de la Dej s-au deplasat de urgenţă la faţa locului.

Cu ajutorul unei bărci pneumatice, pompierii se află pe Someşul Mic, unde caută trupul micuţului, întrucât cel mai probabil acesta a decedat.

UPDATE (16:29) Din primele informaţii reiese că minorul se juca împreună cu alţi copii pe gheaţa care s-a format deasupra râului, iar la un moment dat aceasta s-ar fi spart, iar el a căzut în apă. Pompierii sparg gheaţa cu utilajele din dotare, însă misiunea acestora este foarte dificilă pentru că, în unele zone stratul de gheaţă este foarte gros. Nu este exclus să fie solicitat şi un echipaj de scafandri, dacă trupul micuţului nu va fi găsit.

UPDATE (16:42) Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 15:34. Pompierii urmează acum cursul râului pentru a-l căuta pe copil.

UPDATE (17:04) A trecut deja o oră şi jumătate de căutări, iar medicii spun că şansele ca băiatul să fie găsit în viaţă sunt aproape nule. Conform unor vecini, mama băiatului ar locui în Târgu-Mureş, în timp ce micuţul stătea cu tatăl său, pe strada Pescarilor din Gherla.

UPDATE (17:28) Unul dintre copiii care se juca împreună cu băiatul dispărut a povestit că acesta a sărit pe gheaţă până când a cedat. Copilul i-a întins o botă pentru a se prinde de ea, însă a fost prea târziu. Micuţul s-a dus la fund.

Pentru că afară este foarte frig, pompierii fac cu schimbul în acţiunea de căutare. 

UPDATE (17:55) La ora 17:45 s-au încheiat căutările, dar băiatul nu a fost găsit. Conform ISU, mâine, la faţa locului se va deplasa un echipaj de scafandri care va încerca să recupereze trupul micuţului.

UPDATE (20.03) "În jurul orei 15:30 Detaşamentul de Pompieri Dej a fost solicitat pentru un eveniment nefericit, adică în municipiul Gherla, în râul Someş a căzut un copil sub gheaţa acestuia. Am intervenit cu o autospecială de descarcerare, cu o barcă pneumatică, un echipaj SMURD, precum și un echipaj de căutare-salvare pe luciul apei. Din păcate căutarile au fost în zadar. Vom continua căutările împreună cu echipa de scafandri", a declarat căpitan Ovidiu Rad, comandantul Detașamentului de Pompieri Dej.

Familia copilului este disperată. "Vai Sebi (n.r - așa se numește copilul)... copilașul meu, țucă-l mama. Copilul meu... nu îl mai văd", a spus sfâșiată de durere bunica micuțului. "Era cu mai mulți copii pe dig. Doi au căzut în apă, iar celălalt de 6 ani s-a tot dus la fund, sub gheață. Ceilalți doi au putut să iasă. S-au dat pe picioare, pe gheață. Cine să încerce să îi scoată?", a explicat și unchiul băiețelului dispărut sub gheață.

Comenteaza