Copilul plin de vânătăi după o zi la creșă a fost ținut cu forța pe oliță. Asistenta care l-a bruscat a intrat în concediu

Copilul plin de vânătăi după o zi la creșă a fost ținut cu forța pe oliță. Asistenta care l-a bruscat a intrat în concediu

Asistenta de creșă din Cluj-Napoca, care a umplut de vânătăi și zgârieturi copilul de un an și nouă luni, este anchetată.

Copilul de un an şi 9 luni, care s-a ales cu vânătăi și zgârieturi pe corp după prima zi la creșă, ar fi fost ţinut cu forţa pe oliţă. Băieţelul a fost dus pentru investigaţii medicale la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, dar nu a rămas internat. Mama copilului a depus o plângere la Poliţie.

„Centrul s-a autosesizat după ce s-au primit informaţii despre cazul unui copil de un an şi nouă luni, dus, luni, de mama sa în prima zi la creşă. Acesta era în grupă cu alţi copii, iar în momentul în care trebuia pus pe oliţă o asistentă l-a ţinut cu forţa, prinzându-l de umeri şi de mâini. Mama sa l-a scos de la creşă în jurul orei 12 iar acasă a constatat că băieţelul prezenta vânătăi şi zgârieturi la nivelul gâtului şi coloanei, astfel că l-a dus pe micuţ la Spitalul de Copii, după care a sesizat Poliţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, pentru Mediafax.

Potrivit acesteia, conducerea Centrului Bugetar de Creşe a dispus imediat scoaterea asistentei de la contactul cu cei mici şi a intrat în concediu fără salariu.

Buzatu spune că se vor lua măsuri drastice, pentru că aşa ceva nu este permis să se întâmple într-o creşă din Cluj-Napoca, iar Centrul Bugetar de Creşe Cluj-Napoca va revizui toate procedurile interne pentru a se asigura că astfel de incidente nu vor mai avea loc.

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat, la rândul lor, că o anchetă a fost deschisă şi de către poliţiştii clujeni după ce mama copilului a făcut o plângere. VEZI Scandal la o creșă din Cluj. O mămică și-a adus copilul acasă plin de vânătăi

Comenteaza