Coplata extinsă din septembrie

Coplata extinsă din septembrie
Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii (MS), pacienţii ar putea fi taxaţi suplimentar pentru serviciile acordate în spitale. Astfel, potrivit actului citat, începând din luna septembrie, dacă bolnavii solicită să fie consultaţi de un anumit medic, vor putea scoate din buzunar 150 de lei.

Dacă vor opta pentru un anumit spital în care să fie internaţi, pacienţii ar putea plăti maxim 1.500 de lei. Potrivit surselor citate de Realitatea TV, proiectul este destinat creşterii fondului de salarii din sistemul sanitar.

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a negat această variantă a proiectului de lege. El a explicat că varianta închegată a proiectului de lege va putea fi supusă dezbaterii în lunile iunie sau iulie.

„Sunt variante nefinalizate care apar în presă. Proiectul este în faza de laborator. Pentru mărirea salariilor din sistemul medical e nevoie de un proiect închegat. E adevărat că lucrăm la un proiect de salarizare, dar sunt siderat că se iau în discuţie asemenea idei. Nu e asumat de nimeni proiectul, pentru mine e o simplă hârtie", a punctat Nicolăescu.

 

Comenteaza