Coproducţia româno-germană "Apele tac", distinsă cu două premii la Festivalul Curtas Vila do Conde. Vezi VIDEO

Coproducţia româno-germană
Coproducţia "Apele tac" a fost distinsă cu premiul publicului "Mateus Rosé Sparkling" şi premiul RTP 2 Onda Curta la Festivalul internaţional de scurtmetraje Curtas Vila do Conde din Portugalia.

"Apele tac" a obţinut cu două trofee: premiul publicului Mateus Rosé Sparkling, obţinut cu cel mai mare procent de voturi din partea spectatorilor şi premiul RTP 2 Onda Curta. Cel de-al doilea premiu constă în achiziţia drepturilor de difuzare de către cunoscuta emisiune de scurtmetraje a televiziunii naţionale portugheze RTP2, potrivit mediafax.

Coproducţia româno-germană "Apele Tac" (Silent River) are o durată de 31 de minute şi a fost prezentată pentru prima dată în competiţia dedicată scurtmetrajelor din cadrul ediţiei de anul trecut a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. În film, Anca Miruna Lăzărescu tematizează pericolul emigrării ilegale din România anilor 1980.

Vezi trailerul filmului

Programul retrospectiv al celor mai importanţi regizori din ultimii ani a Festivalului de scurtmetraje Curtas Vila do Conde din Portugalia l-a avut ca invitat de onoare, la ediţia de anul acesta, pe regizorul român Corneliu Porumboiu.

Comenteaza