CORONAVIRUS | Câți bani primesc cei care stau în carantină

CORONAVIRUS | Câți bani primesc cei care stau în carantină

În caz de carantină, persoanele asigurate pot beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru perioada în care sunt izolați.

Asiguraţii pot beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru carantină. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a spus, joi, în cadrul unui eveniment, că certificatele medicale pentru persoanele care au fost în carantină pot fi eliberate şi la o dată ulterioară, nu numai pentru luna în curs și a precizat că Direcţia de Sănătate Publică va fi instituţia care va centraliza toate cazurile de carantină.

"În caz de carantină, certificatele de concediu medical se pot elibera o dată şi la o dată ulterioară nu numai pentru luna în curs, că s-a pus şi problema aceasta: ce mă fac, că nu am anunţat în timp? Dacă durata perioadei de carantină stabilită de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică - fiindcă DSP va fi elementul central de evidenţiere, instituţia care va centraliza toate cazurile de carantinare - depăşeşte 90 de zile, nu va fi necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale de sănătate. Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul stabilită potrivit legii şi se suportă integral din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate", a explicat Cojan. 

Comenteaza